Mobile

Xbox Game Pass narednog meseca dolazi na mobilne telefone

Posted on

Izuzetno popularni Xbox Game Pass servis, koji po ceni mesečne pretplate nudi bogati asortiman video igara(preko 100), gde spadaju i potpuno novi naslovi, se širi na mobilne uređaje.

Xbox Game Pass je na PC-u i Xbox One konzoli već prikupio 10 miliona pretplatnika, a sa dolaskom na Android ima priliku da se znatno proširi sa brojem korisnika, pošto mnogi već dosta sanjaju o igranju AAA igrama na prenosivim uređajima.

Android korisnici će u čarima Game Pass servisa moći da uživaju od 15. septembra, istog dana kada će xCloud biti integrisan, što je platforma za strimovanja igara iz oblaka, zahvaljujući kojoj će i biti moguće igrati naslove poput Sea of Thieves, Gears 5, Destiny 2, i mnoge druge nadolazeće.

Ovo će biti dostupno za pretplatnike Ultimate paketa, koji je za par dolara skuplji, ali ono što je dobra vest i opravdava cenu je da će PC/Xbox verzija servisa biti povezana sa Androidom i biće moguće preneti podatke sa naloga, napredak u igrama i slično.

Trenutno su 22 države na spisku dostupnih, ali će se broj zemalja u kojima je servis dostupan proširiti narednih meseci, a nadamo se da će uskoro i zvanično postati dostupan u našoj državi.

Xbox Game Pass servis je već do sada pomogao brojnim developerima da bolje prodaju svoje igre, a od septembra će na Androidu postati dostupan praktično potpuno novoj publici, što je pametna taktika za Microsoft, iako mu ne donosi preterano mnogo profita.

Comments

Najpopularnije vesti nedelje

Exit mobile version