Hardware

Nvidia RTX 3090, iz Ampere serije grafičkih kartica, će navodno koštati “samo” 1400$

Kompanija Nvidia se polako priprema za najavu najnovije serije RTX grafičkih kartica, nazvane Ampere, sa predstavljanjem zakazanim za 1. septembar, gde Nvidia obećava velike vesti.

Zvaničnih informacija nema preterano mnogo, ali ono što je nedavno procurelo u javnost odnosi se na samu cenu nadolazeće grafičke kartice – predvodnice nove serije. U pitanju je RTX 3090, grafički čip za koji se govori da će nositi GDDR6X memoriju sa 50% višim performansama u odnosu na predvodnika već dostupne serije, RTX 2080Ti.

Jače performanse dolaze i sa jakom cenom, koja će ponovo biti četvorocifrena. Kako je otkrio kredibilni leaker Wjm47196, Founders izdanje Nvidia RTX 3090 kartice će koštati “samo” 1400 dolara. To je za 200 dolara više od Founders izdanja za RTX 2080, što Nvidia navodno opravdava visokom cenom GDDR6X memorija, koje će biti prisutne u Ampere grafičkim karticama.

Ako Founders izdanje po izlasku košta 1400 dolara, onda će RTX 3090 u custom izdanju od strane drugih proizvođača verovatno biti još skuplje. Videćemo kako će se ova cena odraziti na prodaju, kao i koliko će slabiji grafički čipove Ampere serija koštati. Možda će visoka cena grafičkih kartica navesti mnoge da se okrenu nadolazećoj seriji Playstation i Xbox konzola, koje će koštati između 400 i 600 dolara, ali to još uvek nije potvrđeno.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top