Mobile

Korisnički interfejs za Xbox Series X će objediniti konzole i PC, pogledajte kako izgleda

Posted on

Kada se spomenu konzole naredne generacije, fokus je primarno na video igrama koje će sa njima doći, kao i sama snaga koju one imaju da ponude, dok se dosta slabo govorilo o korisničkom interfesju koji ćemo gledati svaki put pri uključivanju konzola i pre pokretanja igre.

Što se tiče Xbox Series X konzole, Microsoft je sada otkrio kako će izgledati novo “Xbox iskustvo”. Novi korisnički interfejs je dizajniran da izgleda dosta preglednije i primamljivije, sa čitkijim tekstom, boljim ilustracijama, oblicima i drugim sitnim detaljima.

Međutim, nije sve samo u izledu, pošto novi korisnički interfejs donosi i 50% brže učitavanje pri paljenju konzole i koristi 40% manje memorije nego prethodna verzija. Ovo će omogućiti korisnicima da znatno brže ulaze u igru i da bez zastoja prebace na početni ekran i nazad.

Najbolja vest vezana za ovaj osveženi interfejs je da on neće biti ekskluzivan za Xbox Series X/S konzole, već će isti krasiti PC verziju Xbox aplikacije, kao i aplikaciju za Android uređaje koja dolazi povodom lansiranja mobilne verzije Game Pass servisa.

Preglednost i brzina su po našem mišljenju uvek pozitivne osobine bilo koje platforme, tako da nam se ovaj dizajn dopada. Samo da još Microsoft svoju platformu ispuni kvalitetnim igrama.

Comments

Najpopularnije vesti nedelje

Exit mobile version