PC

Pošto mu izrada igara ne ide od ruke, Amazon igre sa Istoka donosi u ostatak sveta

Gigant Amazon pokušava da se oproba na tržištu video igara sa svojim igrama, ali mu baš i ne ide od ruke. Besplatna pucačina Crucible, pristigla pre par meseci, prožeta je problemima i nema interesovanje igrača, dok MMO New World ide iz odlaganja u odlaganje.

Pošto to ne ide, Amazon na drugi način pokušava da se probije na tržištu – kroz donošenje igara iz država dalekog Istoka na zapad. Amazon Games je nedavno potpisao ugovor sa developerom Smilegate, koji podrazumeva ekskluzivno izdavanje RPG naslova Lost Ark na tržištu Evrope i Severne Amerike.

Za sada nema konkretnih detalja, ali je sasvim logično da će Lost Ark biti lokalizovan za tržište u kojem se primarno govori engleski jezik. Drugi detalji će biti naknadno otkriveni.

Lost Ark je aRPG naslov inspirisan Diablo igrama, koji se 2015. godine pojavio ekskluzivno u Južnoj Koreji. Igra je privukla veliko interesovanje igrača na izvornom tržištu, kao i u drugim regijama, ali developer Smilegate i pored ranijih planova nije uspeo da je sam prenese u ostatak sveta.

Kompanija Microsoft takođe od ranije radi na prenosu igara na zapadno tržište. Prvi naslov je već stigao – Phantasy Star Online 2 – a u planu je i da se popularni Crossfire donese u Severnu Ameriku i to obogaćen singlplejer ekspanzijom na kojoj radi Remedy Entertainment. Videćemo ko će imati više uspeha, Amazon ili Microsoft.

 

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top