Gadgets

Nvidia Ampere serija grafičkih kartica će zahtevati 12-pinski konektor, ali on dolazi kao adapter

Posted on

Kako se približavamo zvaničnom predstavljanju Ampere linije grafičkih kartica kompanije Nvidia, tako sve više ranijih glasina dobija zvaničnu potvrdu.

U najnovijem videu posvećenom tehnologiji hlađenja nadolazeće serije grafičkih kartica, Nvidia je dala prvi uvid u to kako će RTX 3000 serija izgledati, a ujedno je pružena potvrda da će RTX 3090 i RTX 3080 zahtevati novi konektor sa 12 pinova.

Ova potvrda dolazi sa olakšanjem, pošto se PC entuzijasti ne moraju upuštati u kupovinu novog napajanja, već će Nvidia slati 12-pinski adapter kao deo pakovanja Founders edicija nadolazećih grafičkih kartica. Adapter će biti kompatibilan sa 8-pinskim konektorom tako da su postojeća napajanja i dalje aktuelna, ali imajte u vidu da će vam trebati “jaka vataža”.

To je pre svega iz razloga što imamo navode da će model proizvođača Seasonic zahtevati napajanje od 850W, i to kao minimum. Neke od navedenih specifikacija za modele predvodnike RTX 3000 serije su 24GB GDDR6X video memorije za 3090, i 10GB memorije za 3080.

Ova moć Ampere serije konzole ne dolazi tek onako, već će prema nepotvrđenim glasinama predvodnik serije koštati čak 1400 dolara.

Comments

Najpopularnije vesti nedelje

Exit mobile version