PlayStation 5

Otkriveno kako funkcioniše haptička podrška kod Playstation 5 kontrolera

Posted on

Nove detalje vezane za Playstation 5 i DualSense kontroler koji će dolaziti zajedno u pakovanju sa konzolom dobijamo na kašičicu praktično svakog dana.

Najnoviji detalji koji su nedavno otkriveni vezani su za DualSense i način na koji se generišu vibracije u takozvanoj haptičkoj podršci. Haptička podrška će služiti za generaciju vibracija tokom igranja na PS5 konzoli, što će omogućiti igračima dodatnu imerziju u naslov koji igraju.

Soni je sada otkrio da haptička podrška nastaje na osnovu zvukova u igri, odnosno da se oni koriste za generisanje vibracija u kontroleru. Dizajn zvuka u igri bi trebao znatno olakšati proces dodavanja haptičke podrške, što će biti veliko olakšanje za developere, pošto će se ovim elementom baviti dosta kraće, ali ne i manje kvalitetno, pošto se navodi da će čitav proces biti kao ručno rađen.

Samim tim, obrasci vibracija sa haptičkom podrškom će biti bazirana na zvučnim efektima koji obuhvataju određene radnje u igri. Ovo zvuči dosta zanimljivo, a nadamo se da će tako biti i u praksi. U međuvremenu, DualSense već obećava dosta, sa dužim životnim vekom baterije i tasterima koji se ponašaju kao reaktivni okidači.

Sony još uvek nije otkrio tačan datum dolaska Playstation 5 konzole, niti cenu, ali prema nedavnim glasinama ona izlazi sredinom novembra.

Comments

Najpopularnije vesti nedelje

Exit mobile version