PC

Otkriveni sistemski zahtevi za Crysis Remastered – vaš računar ne mora da brine

Crysis je godinama služio kao merilo jačine računara(otuda fraza “Can it run Crysis”), pa se zato još od prve najave remasterizovane verzije čeka na sistemske zahteve.

To čekanje na Crysis Remastered se malo odužilo zbog odlaganja i dodatnog rada koji je sproveo Crytek kako bi opravdao ime serijala. Sada, pošto imamo solidni datum izlaska, otkriveno je i kakav će računar trebati igračima.

Na iznenađenje mnogih, sistemski zahtevi nisu preterano visoki, već odgovaraju standardnim koje viđamo u većini današnjih igara. Crytek ipak nije naveo da li se tu podrazumeva ray-tracing tehnologija, inače dostupna samo top-tier grafikama.

Sistemski zahtevi važe za igranje u 1080p, dok za 4K rezoluciju nije otkriveno kakav je računar potreban.

Minimalni sistemski zahtevi:

  • Procesor: Intel Core i5-3450 / AMD Ryzen 3
  • Grafička kartica: Nvidia GeForce GTX 1050 Ti / AMD Radeon 470 sa 4GB video memorije
  • RAM: 8GB
  • Prostor na disku: 20GB

Preporučeni sistemski zahtevi:

  • Procesor: Intel Core i5-7600k / AMD Ryzen 5 i naviše
  • Grafička kartica: Nvidia GeForce GTX 1660 Ti / AMD Radeon Vega 56 sa 8GB video memorije
  • RAM: 12GB
  • Prostor na disku: 20GB

Moguće je da će ray-tracing raditi i na ne-RTX grafikama zahvaljujući moćnom triku koji poseduje CryEngine, gde će ray-tracing biti softverski i bez žrtvovanje performansi. Naravno, nije ray-racing jedina inovacija za Crysis Remastered, pošto igra dobija i niz brojnih drugih unapređenja grafike, kao što su 8K teksture i slično.

Crysis Remastered stiže 18. septembra i na PC-u će biti Epic Games Store ekskluziva.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top