PC

Sega pravi velike planove za 30. rođendan Sonic-a

Posted on

Sonic će naredne godine proslaviti svoj jubilarni 30. Rođendan, a Sega ima velike planove za našeg omiljenog ježa. 

Najbrži jež u univerzumu je prvi put predstavljen svetu 23. juna 1991. Sonic the Hedgehog igra bila je jedan od nosilaca Sega Genesis konzole. Doživela je ogroman uspeh, a Sonic je postao maskota kompanije i jedan od najomiljenijih karaktera svih vremena. Do dana današnjeg, Sonic je i dalje jedan od najvrednijih brendova i najprepozantljivije lice, računajući čitavu seginu intelektualnu svojinu. Kompanija definitivno prepoznaje njegovu vrednost i planiraju da sledeće godine proslave njegov rođendan uz dosta novog materijala. 

Prema oglasu za investitore, prikazanom u Licencing Source Book Europe, Sega je predstavila snagu brenda Sonic the Hedgehog, skrenula pažnju na uspeh filma Sonic (2020) i prikazala kako je prosla prodaja svih artikala vezanih za digitalnog ježa. Brend je globalno popularan i prepoznatljiv a prihodi su dostigli preko $6 milijardi dok su igre prodate u 920 miliona primeraka.

Ovo sigurno podrazumeva ozbiljno rođendansko slavlje koje će se obeležiti novim igrama, digitalnim sadržajima, iventovima i velikim najavama. Znači da možemo da očekujemo nekoliko kompletno novih Sonic igara, neki remake stare a verovatno i igru za korisnike mobilnih telefona. Takođe pominje se i ‘’prilagođeni program licenciranja’’, što bi moglo da znači da će se Sonic vratiti na tv ekrane. 

Za prošlu proslavu 25. godišnjice Sega je izbacila Sonic Mania i Sonic Forces. Iako su ovo i dalje uglavnom nagađanja, očekujte detaljnije vesti pred kraj godine ili početkom sledeće. Obožavaoci Sonic-a će svakako imati razloga da se raduju u 2021. godini.

Comments

Najpopularnije vesti nedelje

Exit mobile version