Vesti

Zvanično predstavljena Xbox Series S konzola, next-gen performanse za 300 dolara

Posted on

Gomila detalja je nedavno otkrivena za drugu konzolu koja je planirana kao deo nove Xbox generacije, zbog čega je Microsoft rešio da prekine period tišine i zvanično predstavi Xbox Series S uređaj.

Kao što su ranije glasine upućivale, radi se o jeftinijoj i slabijoj verziji konzole i odnosu na ranije predstavljeni Xbox Series X, što sa sobom nosi određene prednosti, a Microsoft je zvanično otkrio i koje su.

Microsoft Xbox Series S konzolu opisuje kao uređaj koji donosi next-gen performanse kao najmanji Xbox ikada, pošto će biti čak 60% manji od Series X i koštaće samo 300 dolara.

Očigledno je da će Series S sa ovom cenom zaostajati u odnosu na starijeg brata, a u zvaničnim infomacijama navodi se da će to biti potpuno digitalna konzola sa brzim SSD-om i kapacitetom od 512GB, neće imati 4K podršku za igranje, već će standard biti 1440p rezolucija sa do 120FPS-a uz ray-tracing, a biće moguć i upscaling do 4K.

Xbox Series S, poznatiji kao Project Lockhart, ima dosta neuobičajeni dizajn, što možete videti na naslovnoj fotografiji ovog članka, sa izrazito belim bojom i crnim krugom(verovatno za potrebe ventilacije) zbog kojeg konzola podseća na zvučnik.

Microsoft je naveo da će više detalja doneti u skorijem periodu, ali nije poznato kada tačno.
U međuvremenu, isti izvor koji je otkrio ove detalje pre zvaničnih, navodi da će Xbox Series X koštati 500 dolara i da će se obe konzole pojaviti 10. novembra.

Sada samo čekamo na potvrdu.

Comments

Najpopularnije vesti nedelje

Exit mobile version