Vesti

Takmičenje u brzom prelaženju igara, Awesome Games Done Quick 2021, će se održati u onlajn formatu

Posted on

Pandemija korona virusa ne jenjava, već se i dalje održava u velikom broju zemalja bez naznake da će uskoro popustiti. Zbog toga je budućnost raznih sajmova i događaja i dalje neizvesna, odnosno format u kojem će se održavati.

Organizatori godišnjeg speedrun takmičenja koje se tradicionalno održava u januaru, Awesome Games Done Quick, odlučili su da promene način održavanja, i da umesto masovnog okupljanja sva takmičenja budu održana u digitalnom, odnosno onlajn formatu.

Period održavanja će ostati isti kao što je i planirano, u periodu od 3. do 10. januara 2021. godine. Registracije za takmičare i volontere će uskoro biti pokrenute, i verovatno će opstati ogromno interesovanje kao do sada, pošto je letnja varijanta događaja, Summer Games Done Quick prošla prilično dobro.

Tokom letenjeg događaja koji je zbog korona virusa održan u onlajn formatu prisustvovao je veliki broj učesnika i još više publike, koja je donirala ukupno čak 2,3 miliona dolara za humanitarno udruženje Lekari bez granica. To je više nego dobar pokazatelj da će humanitarno takmičenje u brzom prelaženju igara u onlajn formatu biti podjednako popularno kao i pre.

Comments

Najpopularnije vesti nedelje

Exit mobile version