Vesti

WWE i 2K Games na sudu zbog tetovaža

Posted on

Loša prodaja i nezadovoljni igrači nisu jedino što muči WWE igre i izdavača 2K Games, pošto je pristigla tužba zbog nedozvoljene upotrebe tetovaže u igri.

Radi se o tetovažama rvača Rendija Ortona koje su jasno vidljiva u igri, iako su svi likovi polu-goli, a delo je umetnika Ketrin Aleksandar, koja je pokrenula tužbu. Kao razlog se navodi kršenje kopirajta, pošto je tetovaža reprodukovana i prikazana unutar igre.

2K je tetovaže implementirao kako bi likovi izgledali što vernije verzijama iz stvarnog sveta, ali zbog toga sada ide na sud. Pošto se radi o samom početku procesa, još uvek nije najjasnije kako će proteći suđenje i da li će 2K biti primoran da pruži naknadu.

Ovo nije prvi put da je 2K Games tužen zbog tetovaža u video igrama. Setimo se slučaja iz 2016. godine, kada jedan tatoo studio pokrenuo sudijski postupak sa potraživanjem naknade zbog prisustva tetovaža u NBA 2K16.

Generalno gledano, developeri u svim video igrama moraju obratiti pažnju na tetovaže karaktera, pošto kod poznatih ličnosti iza tetovaža stoje svetski poznati majstori koji na svaki način žele da sačuvaju svoj rad.

Comments

Najpopularnije vesti nedelje

Exit mobile version