Vesti

Pac-Man proglašen za najpopularnijeg karaktera u video igrama

Posted on

Video igre ne nude samo bezlične karaktere koju služe kao neka vrsta oruđa u video igrama, već mnogi developeri prave protagoniste sa kojima se igrači mogu emotivno povezati i pamtiti ih zauvek.

Postoji veliki broj junaka koji su sačinjavali detinjstvo igrača i kojih se rado prisećaju, a istraživanje jedne analitičke kompanije otkriva koji je karakter najpopularniji na internetu.

Iako ovih godina nije toliko prisutan, to što se pojavio pre 40 godina je svakako pomoglo da upravo Pac-Man ponese titulu najpopularnijeg heroja iz video igara. Ova maskota kompanije Bandai Namco beleži preko 53 miliona pretraga što Pekmena stavlja na sam vrh u ovoj kategoriji. Na drugom mestu je Pikachu sa 41 milion pretraga, a treće zauzima Sonic sa 38 miliona. Pikachu i Sonic su dugi niz godina prisutni u raznim avanturama, a porast popularnosti dobili su u prethodnom periodu zahvaljujući filmskim adaptacijama u kojima su bili glavni akteri.

Super Mario je na četvrtom mestu po pretragama, a u top 10 listi nalaze se i Yoshi i Luigi, iz iste franšize. U top 10 su i Kirby, Lara Croft i Crash Bandicoot. Kompletnu listu možete pogledati ispod.

Koji je vaš omiljeni karakter iz sveta video igara?

Comments

Najpopularnije vesti nedelje

Exit mobile version