PC

Activision-Blizzard za 3 meseca zaradio 1,2 milijarde dolara od mikrotransakcija

Rekordna zarada za Activision-Blizzard nastavila se i u daljem toku 2020. godine, što pokazuje najnoviji finansijski izveštaj kompanije.

Najveća zarada ostvarena je putem mikrotransakcija, gde su primarno pomogle Blizzardove igre, kao i Battle Royale pucačina Call of Duty: Warzone, koja je za svega nekoliko meseci privukla 80 miliona igrača. Zarada od mikrotransakcija čini 1,2 milijarde dolara, od oko 2 milijarde, koliko je ukupno prikupljeno za period jul-septembar ove godine.

Visoka zarada za ovog izdavača će se nastaviti i u narednim mesecima, pošto ovog meseca izlazi nova Call of Duty igra, Black Ops Cold War, što će dati dodatni vetar u leđa. Activision predviđa da ukupna zarada za fiskalnu 2020. godinu premaši 8 milijardi dolara.

Ogromna zarada od mikrotransacija je nažalost pokazatelj da je dodatni utrošak igrača na većinu stvari u igrama postao ustaljena praksa, što kod pojedinih ne treba biti slučaj. Activision-Blizzard je ove godine iimao odličnu zaradu, zbog čega je neverovatan potez otpuštanja radnika i zatvaranja odseka u Francuskoj.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top