PC

Activision-Blizzard za 3 meseca zaradio 1,2 milijarde dolara od mikrotransakcija

Posted on

Rekordna zarada za Activision-Blizzard nastavila se i u daljem toku 2020. godine, što pokazuje najnoviji finansijski izveštaj kompanije.

Najveća zarada ostvarena je putem mikrotransakcija, gde su primarno pomogle Blizzardove igre, kao i Battle Royale pucačina Call of Duty: Warzone, koja je za svega nekoliko meseci privukla 80 miliona igrača. Zarada od mikrotransakcija čini 1,2 milijarde dolara, od oko 2 milijarde, koliko je ukupno prikupljeno za period jul-septembar ove godine.

Visoka zarada za ovog izdavača će se nastaviti i u narednim mesecima, pošto ovog meseca izlazi nova Call of Duty igra, Black Ops Cold War, što će dati dodatni vetar u leđa. Activision predviđa da ukupna zarada za fiskalnu 2020. godinu premaši 8 milijardi dolara.

Ogromna zarada od mikrotransacija je nažalost pokazatelj da je dodatni utrošak igrača na većinu stvari u igrama postao ustaljena praksa, što kod pojedinih ne treba biti slučaj. Activision-Blizzard je ove godine iimao odličnu zaradu, zbog čega je neverovatan potez otpuštanja radnika i zatvaranja odseka u Francuskoj.

Comments

Najpopularnije vesti nedelje

Exit mobile version