Vesti

Gejb Njuel će baštenskog patuljka lansirati u svemir, i to u humanitarne svrhe

Posted on

Izgleda da je ocu Steam platforme baš dosadno dok vreme provodi izvan Sjedinjenih Američkih Država.

Gejb Njuel već više od 6 meseci boravi na Novom Zelandu, što koristi kao neku vrstu produženog odmora i bega od pandemije, a pritom uživa u raznim blagodetima ove daleke zemlje.

Ipak, s vremena na vreme dobije poneku zanimljivu ideju zbog koje dospeva do našeg sajta. Nedavno smo pisali kako je Njuel oduševljen Novim Zelandom u tolikoj meri da bi kompaniju Valve preselio tamo, a sada će u humanitarne svrhe lansirati baštenskog patuljka u svemir.

Patuljak Gnome Chompski će biti lansiran u svemir, a za svakog člana publike koji bude pratio događaj, Gejb će donirati dolar dečijoj bolnici u Oklandu. Više informacija o samom lansiranju i celokupnom događaju možete pronaći putem ovog linka, i potrudite se da budete među gledaocima, pošto vas neće koštati niša, a nekome će to značiti dosta.

Za razliku od organizacija kojima će biti doniran novac u plemenite svrhe, patuljak neće proći dobro po završetku događaja.

Iako zvuči dosta neuobičajeno, mislim kakve veze imaju patuljak i lansiranje u svemir, fanovi Half-Life 2 se verovatno sećaju sličnog zadatka, kojeg nije bilo baš lako ostvariti.

Comments

Najpopularnije vesti nedelje

Exit mobile version