PC

EA Motive već radi na novoj akcionoj Star Wars igri

Posted on

Update(5.11.2020): EA Motive je na Twitteru opovrgao glasine da radi na Star Wars projektu, već je naveo da se oglas za posao vezuje za neki drugi, takođe specijalni projekat, koji će biti otkriven kasnijeg datuma.

Originalna vest:

Studio EA Motive je u oktobru doneo skromno Star Wars iskustvo, koje se može smestiti unutat AA segmenta igara. Squadrons je pre svega je namenjen fanovima letelica u Star Wars franšizi, i kod publike je prošao sasvim solidno.

Za razliku od prethodne multiplejer Star Wars igre, Battlefront 2, Squadrons neće dobijati podršku nakon izlaska sa novim sadržajem, ali to ne znači da developer gubi vreme.

Ako je verovati oglasu za posao, EA Motive već radi na nekoj potpuno novoj Star Wars igri, kao i na originalnoj franšizi. U oglasu je samo navedeno da je reč o akcionoj igri, a je bitno napomenuti i da se radi o drugom projektu od Jedi: Fallen Order 2, koji je u izradi u studiju Respawn Entertainment.

Ovo je jako zanimljivo, pošto rad na novoj Star Wars igri može dati naznaku da će Disney produžiti licencu Electronic Artsu, koja ističe 2023. godine. Međutim, ako se radi o kompaktnijem iskustvu kao što je bio Squadrons, onda će se nova igra pojaviti i pre isteka.

Videćemo da li će “kasno paljenje” izdavača Electronic Arts uspeti da sačuva frašizu na mestu, ili će Dizni potražiti nekog drugog developera, koji neće otkazivati toliko mnogo projekata.

Comments

Najpopularnije vesti nedelje

Exit mobile version