PC

Zbog neuspeha Marvel’s Avengers, Square Enix beleži gubitak od 48 miliona dolara

Posted on

Nažalost, Marvel’s Avengers ide baš istim stopama kao Biowareov Anthem, koji se još neće skoro pojaviti u osveženom obliku.

MMO naslov sa čuvenim Marvel super-herojima u glavnoj ulozi iza kojeg stoji Square Enix, nije prošao kao što se očekivalo, već se beleži ogromni finansijski gubitak.

Da je igra omanula na tržištu videlo se već na samom početku, sa slabim interesovanjem igrača, ekskluzivnošću, a veći deo publike na PC-u je već napustio Marvel’s Avengers posle svega mesec dana. Finansijski izveštaj kompanije Square Enix je to sada i potvrdio.

Slaba prodaja igre je dovela da ovaj gigant iz Azije u svojoj HDGames diviziji zabeleži gubitak od čak 48 miliona dolara, i to samo u drugom kvartalu tekuće fiskalne godine. U izveštaju za period jul-septembar, tačan broj prodatih kopija igre nije naveden ali analitičari pretpostavljaju da je prodato svega 3 miliona kopija na svim platformama(PC, PS4, Xbox One).

Gubitak od 48 miliona dolara je svakako ogroman za igru koja je kreirana kao AAA, sa gomilom glumaca i izuzetno agresivnim marketingom. Kako navodi analitičar Dejvid Gibson, Square Enix je za kreiranje Marvel’s Avengers utrošio od 170 do 190 miliona dolara.

Square Enix će se oporaviti od ovog neuspeha, pošto je prisutan rast kada se sagleda celokupna zarada kompanije za kvartal. Ostaje da vidimo da li će još novca biti uloženo u “oporavak” igre, ili će se od nje jednostavno odustati.

Comments

Najpopularnije vesti nedelje

Exit mobile version