PlayStation 4

Vlasnici Playstation 5 konzola nesvesno igraju PS4 verzije igara

Posted on

Sa dolaskom nove generacije konzola, developeri nisu tek izjedna odbacili odlazeću generaciju, već će ona nastaviti da dobija igre barem u naredne tri godine, a igrači ujedno mogu kupiti igru za PS4 i besplatno nadograditi na PS5 verziju.

Međutim, to kupcima Playstation 5 konzole izaziva problem u kvalitetu grafike tokom igranja. Zahvaljujući čudnom bagu na konzoli, Playstation 5 pokreće PS4 verzije igara koje igrači poseduju. To znači da će određeni naslovi biti pokrenuti u nižoj rezoluciji i sa nižim kvalitetom grafike pošto ta verzija nije namenjena PS5 hardveru.

Igrači su ovo praktično slučajno spazili kada su videli da je kvalitet drastično manji od onog viđenog na internetu, a dodatni problem je što PS5 ne poseduje indikator verzije koja je pokrenuta. Ovaj problem je primećen kod AAA međugeneracijskih igara, kao što je Assassin’s Creed Valhalla, Black Ops Cold War i Watch Dogs Legion.

Igrači koji primete problem mogu ovo promeniti u opcijama igre i odabirom Playstation 5 verzije, mada je čudno što korisnički interfejt sam ne prepoznaje i pokrene odgovarajuću verziju.

Playstation 5 kod nas stiže 19. novembra, a ako ste već kupili, ili planirate da kupite ovaj uređaj, ovo je dobro znati kako se ne bi razočarali u startu.

Comments

Najpopularnije vesti nedelje

Exit mobile version