Vesti

Crytek dao 140.000 evra za Denuvo zaštitu u Crysis Remastered – ona popustila posle mesec dana

Posted on

FOTO: Crytek

Odgovor na pitanje “da li Denuvo zaštita stvarno funkcioniše i štiti igre od dospevanja u ruke pirata” zavisi od toga koga pitate. Isto tako zavisi od slučaja do slučaja, pošto postoje igre kod kojih zaštita izdrži i godinu dana, a kod nekih ni celih mesec dana.

Ono što je sigurno, to je da izdavači i developeri moraju platiti Denuvo kompaniji Irdeto za zaštitu od piraterije, iako nemaju veliku garanciju po pitanju datuma trajanja. Suma novca koja se izdvaja za tako nešto do sada nije zvanično otkrive, ali među poverljivim informacijama kompanije Crytek koje su procurele prošlog meseca našla se i ta informacija.

Ransomware grupa Egregor otkriva da je Denuvo činio poveći deo budžeta za Crysis Remastered, pošto je Crytek za svrhu zaštite ovog naslova izdvojio čak 140.000 evra. Ugovor Irdeta i Cryteka otkriva da se za Denuvo zaštitu u trajanju od godinu dana naplaćuje 140.000€, a nakon tog perioda po 2.000 mesečno, a tu je i doplata ako igra izađe na više platformi. Denuvo ume da naplati i ako neka igra prođe dobro na tržištu, jer zašto da ne.Ako se neka igra proda u preko 500.000 primeraka za manje od mesec dana, njen izdavač je dužan da Denuvo kompaniji doplati još 60.000 evra.

Ono što je najgore u slučaju Crysis Remastered, Denuvo zaštita je jedva izdržala mesec dana, nakon što je bila probijena od strane grupe hakera i “krekovana” verzija igre je počela da cirkuliše po internetu.

Za igre izvan AAA segmenta, cena Denuvo zaštite je nešto niža, o čemu više možete pročitati na ovom linku. Isti dokument otkriva da Crytek radi i na Crysis 2 Remastered, kao i da će koristiti Denuvo zaštitu

Comments

Najpopularnije vesti nedelje

Exit mobile version