Vesti

Iako su Xbox Series konzole izašle pre PS5, njihova proizvodnja je počela dosta kasnije

Posted on

FOTO: Xbox

Tek sada, pošto su sve next-gen konzole stigle u prodaju, znamo da neće biti odložene za narednu godinu. Sumnja na ovakvo pomeranje je postojala, pre svega zbog nestašice delova, a i sama pandemija je izazvala poremećaj proivodnje.

Međutim, Microsoft je prepredena lija i namerno je kočio početak proizvodnje Xbox Series X i S konzola. Vođa Xbox brenda, Fil Spenser je otkrio kako su sa proizvodnjom svesno započeli kasnije od konkurenta, jer su jedino tako Xbox konzole dobile specifičnu tehnologiju koju Playstation 5 ne poseduje.

Pročitajte još: Playstation 5 ili Xbox Series – vodič kroz next-gen

Spenser je ostao misteriozan po pitanju tehnologije koja je uključena u Xbox Series čipove u zadnji čas, ali je navedeno da se tiče RDNA 2 arhitekture i iskorišćenja njenog punog potencijala. Ta tehnologija je prisutna u Series X i Series S konzoli, što znači da će obe konzole nove Xbox generacije imati neku vrstu prednosti, ali za sada niko ne zna koje.

Možda će ovo doprineti da Xbox Series konzole u budućnosti izdrže korak i donesu nešto naprednije u odnosu na Playstation 5, koji za sada vodi i to ne zahvaljujući hardveru, već bogatom ponudom igara, što Microsoft baš i ne nudi.

Comments

Najpopularnije vesti nedelje

Exit mobile version