PC

Activision tuži Netflix zbog “otimanja” direktora

Posted on

Početak 2019. godine je bio dosta težak za Activision- Blizzard. Tada se dogodio najveći talas otpuštanja, a ova grupa je u januaru prošle godine za dva dana ostala bez dvojice finansijskih direktora.

Direktor finansija u Activisionu, Spenser Njuman, je gotovo istovremeno prešao da radi u drugom gigantu u industriji zabave, kompaniji Netflix. To je izgleda bolna rana gejming kompaniji, koja je krajem prošle nedelje pokrenula tužbu protiv Netflixa upravo zbog Spensera Njimena.

U tužbi se navodi da je prekršen ugovor prema kojem je Njuman trebao ostati na dužnosti direktora do aprila ove godine, kao i da ga je Netflix “oteo” tokom razgovora sa njima kao predstavnikom kompanije Activision kako bi potencijalno povećao svoje prisustvo na tržištu.

Activision traži nadoknadu štete nastale odlaskom Njumena, kao i trajnu zabranu koja bi onemogućila da Netflix pribegava ovoj pomalo prgavoj praksi.

Zanimljivo, ovo nije prvi put da Netflix to radi, i da je zato završio na sudu. Zbog “otimanja” zaposlenog je tužen, i izgubio je od strane Foxa, a i Viacom je nedavno pokrenuo sličnu tužbu.

Comments

Najpopularnije vesti nedelje

Exit mobile version