Vesti

Google navodno platio 20 miliona za Assassin’s Creed i The Division igre Stadia servisu

Sa gašenjem svojih razvojnih studija, upošljenih na prilično zanimljivim igrama, Google je rešio da promeni politiku kojom će Stadia striming servis načiniti primamljivijim potrošačima.

Ova kompanija ulazi u saradnju sa popularnim imenima gejming industrije kako bi se njihove igre pojavile na Stadia platformi, a prema novim podacima za to se ulaže ogromna količina novca. Bloomberg je kroz razgovor sa izvorom koji želi ostati anoniman otkrio da Google ulaže desetine miliona dolara kako bi doveo igre velikih izdavača.

Ovde se ne radi o ugovorima za ekskluzivnost nekog naslova, već sa prosto portovanje igara na Stadia sistem. Prema ovim informacijama, Google je francuskom Ubisoftu platio 20 miliona dolara kako bi portovao igre iz Assassin’s Creed i The Division franšiza. To nije jedini izdavač kojem je Gugl platio astronomsku sumu, pošto je Take-Two dobio trenutno nepoznatu sumu kako bi se Red Dead Redemption 2 i NBA 2K20 našli na Stadii.

Ovo je očigledno pokušaj kompanije da promeni poslovanje na bolje, nakon užasno lošeg starta i gubitaka koji su zabeleženi kao direktna posledica. Nebom će proći još dosta oblaka pre nego što Stadia poprimi na popularnosti, a pre toga, Google smo mora susresti sa tužbom zbog lažnog reklamiranja funkcija.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top