PC

Google shvatio da je preskupo praviti igre? Ugasio svoje razvojne studije

FOTO: Google

Izgleda da se Google predomislio po pitanju ulaska u vode gejming industrije i rešio je da se ipak posveti samo svojoj Stadia platformi.

Google je ranije bio osnovao dva interna studija, jedan u Montrealu i jedan u Los Anđelesu, sa fokusom na razvoj igara za Stadia striming platformu, a sada je objavio da ih zatvara. Na ovaj način se odustalo od kreiranja video igara, već će se kompanija više zalagati za unapređenje Google Stadia platforme i njen rast.

Deo zaposlenih u ovim studijima je ostao bez posla, a kompaniju je napustio i veteran gejming industrije, Džejd Rejmong, poznat po radu na Assassin’s Creed franšizi.

Kreiranje igara je ogroman biznis i traži dosta ulaganja resursa. Na primer, kompanija Amazon već nekoliko godina održava svoju gejming diviziju i u nju na godišnjem nivou ulaže oko 500 miliona dolara, a još uvek nije izdala nijednu igru koja je povratila barem delić profita i postala hit.

Google ipak želi da sebi uštedi takav vid troškova i da proba da svoju ideju strimovanja iz oblaka plasira na bolji način i široj publici.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top