Vesti

Zynga kupila studio iza Torchlight igara

Posted on

Kompanija poznata po svojim igrama za socijalne mreže poput Farmville, Words With Freinds i drugih, preuzela je studio Echtra Games i planira da se proširi na druge gejming platforme. Echtra Games studio je osnovan pre oko pet godina i u tom periodu su radili na Torchlight 3 nastavku koji je prvo trebalo da bude MMORPG igra pod nazivom Torchlight Frontiers ali je kasnije strategija promenjena i developer se vratio tradicionalnom modelu koji smo videli u prethodnim delovima. Torchlight 3 nije dobio prelaznu ocenu od vernih obožavalaca, a ove drastične promene tokom razloga su najverovatnije jedan od glavnih faktora.

Zato u pomoć stiže kompanija koja je svoju popularnost stekla u ranim danima Facebook-a, i koja se polako širi na druge platforme. Echtra Games radi i na novom projektu koji će verovatno biti izdat od strane novog vlasnika. Projekat je novi RPG za više platformi koji se savršeno uklapa u poslovnu strategiju koju Zynga želi u budućnosti da sprovede. Za sada nemamo nikakve detalje o igri, ali poznavajući studio, verovatno ćemo dobiti nešto što podseća na Diablo ili Torchlight. Mada nas možda Echtra iznenadi nečim neočekivanim. Zynga je kupovinom dobila i alate i tehnologije za razvoj igara koje koristi studio kako bi se lakše fokusirali na buduće projekte, i naravno Maks Šejfera.

Da li će neki od veterana industrije, koji su osnovali Echtra Games, uspeti da ponovo naprave igru koja će ih vratiti na dobre staze, nakon ne baš slavnog Torchlight 3 naslova, ili će se budući naslovi koncentrisati isključivo na zaradu a ne na sadržaj, pošto je studio i pre Zynga-e eksperimentisao sa mikrotransakcijama i ‘’free to play’’ sistemom?

Comments

Najpopularnije vesti nedelje

Exit mobile version