PlayStation 4

Čuvena Džejd Rejmond otvorila novi studio koji će raditi na novoj PlayStation igri

Google je prošlog meseca obustavio sve aktivnosti i rad studija koji su ekskluzivno radili na igrama za njihovu Stadia platformu i ugasio kompletnu diviziju. Razumljivo je da ništa drugo nije preostalo podpredsedniku ovog programa Džejd Rejmond nego da napusti kompaniju nekih godinu dana nakon što je dobila novo zaduženje. Vreme je da se okupi tim i da se nastavi sa onim što Džejd voli da radi, a to je kreiranje novih naslova. Novi Haven Entertainment Studio je nezavisan a Sony je već uložio u razvoj novog IP-a za njihovu konzolu.

Rejmond se probila na gejming scenu kao producent najranijih Assassin’s Creed serijala, a radila je na toj franšizi sve do (nažalost) Assasin’s Creed Unity naslova. Bila je uključena u projekte iz Tom Clancy’ Splinter Cell serijala i prvoj Watch Dogs igri, tako da i sami primećujete da je Džejd, nakon veoma uspešnog starta i vrlo inovativnih igara, radila i na nekim igrama koje su imale čudne poslovne etike i nisu ni zainteresovale igrače kao njeni raniji projekti. Trešnja na vrhu torte je bio Star Wars: Battlefront II, koji i pored toga što nije bio kortroverzan kao prva igra iz serijala, opet je u najboljem slučaju bio samo prosečna igra. Da li se Džejd oslobodila uticaja Ubisoft-a i Electronic Arts-a i može ponovo da pridobije poverenje PlayStation igrača i drugih kojima je gejming najomiljenijji hobi?

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top