Mobile

Asphalt igre preuzelo milijardu korisnika, a Asphalt 9 stiže na Xbox One i Series X

Posted on

Gameloft već 16 godina radi na Asphalt serijalu koji je prešao broj od milijardu preuzimanja računajući sve platforme. Besplatna trka se prvi put pojavila 2005. na Nintendo DS ručnoj konzoli, a kasnije je prebačena na Nokijin prvi gejming telefon N-Gage. Od Asphalt Urban GT naslova do danas, franšiza je prisutna na Nintendo Switch-u i mobilnim telefonima, a kompanija planira da se proširi i na Xbox Series X i Xbox One sa Asphalt 9: Legends naslovom.

Arkadna trka bi trebala uskoro da se pojavi na ovim konzolama, a podržavaće i krosplej i kros-sejv opcije za igrače na Windows 10. Ove vesti prati i obaveštenje da će 26. aprila biti ubačeni novi događaji u Asphalt 8: Airborne i Asphalt 9: Legends, koji će biti vremenski ograničeni.

Vrlo impresivan uspeh, ali moramo i zapamtiti da se radi o besplatnoj igri, a uračunata su samo skidanja igre, što znači da verovatno i vaš dragi pisac ulazi u statistiku, iako verovatno nisam proveo duže od sat vremena u nekoj od ovih igara. Ima ih devet pa ćete oprostiti ako ne mogu da se setim koji deo sam zapravo probao.

Comments

Najpopularnije vesti nedelje

Exit mobile version