Mobile

Microsoft i Discord završili pregovore – ništa od kupovine

Moćni Microsoft je u prošlosti izlazio u susret mnogim kompanijama tako što im je pomogao da se izvuku iz finansijskih neprijatnosti, a zauzvrat bi postali deo ovog giganta.

Gejming studija je mnogo koji su se pridružili Xbox Game Studios grupi, najskorije Bethesda za 7,5 milijardi dolara, a Microsoft je odmah prešao na nove pregovore. Ti pregovori su bili sa vlasnicima najpopularnije platforme za komunikaciju među igračima, Discord, koji su upućivali da će se uskoro za 10 milijardi dolara naći vlasnik od kojeg bi Xbox platforma imala najviše benefita.

Na opšte iznenađenje, od saradnje dveju kompanija neće biti ništa. Pregovori su bili u uznapredovalom stadijumu, ali je Discord rešio da promeni mišljenje. Sudbina ove platforme je i dalje neizvesna, pošto se ne znaju tačni planovi, ali za sada Discord ostaje nezavisna kompanija. Čelnici će dodatno razmotriti potencijalne ponude, pošto se navodi da postoji još ponuđača.

Kako navodi Wall Street Journal, i dalje postoji šansa za nastavak pregovora između Microsofta i Discorda. To i ne čudi, pošto bi Discord od vlasnika dobio dosta potencijala za bolji razvoj, a Microsoft je više nego zainteresovan za kupovinu jer se ipak radi o ustaljenom sredstvu za komunikaciju na računarima, a sve popularniji je na mobilnim uređajima.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top