Vesti

Xbox u prethodnom kvartalu ostvario 50% višu zaradu zahvaljujući Xbox Series X konzoli i Game Pass servisu

Posted on

Kako je još jedan kvartal u tekućoj fiskalnoj godini za nama, mnoge kompanije iznose rezultate zarade ostvarene u prethodna 3 meseca, čime prikazuju poklonicima i investitorima koliko im dobro, ili loše, ide.

Sony je otkrio da se PS5 odlično prodaje i pored nestašice, a sada pišemo o kompaniji Microsoft, kojoj je konačno krenulo, da se tako slobodno izrazimo. U odnosu na isti kvartal prošle godine, tehnološki gigant iz Redmonda beleži čak 50% višu zaradu celokupno gledano.

Zarada je vođena primarno najnovijom generacijom konzola, Xbox Series X/S, kao i sve popularnijim pretplatničkim servisom koji nudi ogromnu biblioteku igara, Xbox Game Pass. Microsoft je za prošlih 12 meseci zaradio čak 3,5 milijardi dolara, u čemu najviše doprinosa imaju nove konzole koje su izašle pre oko 6 meseci. Što se same prodaje hardvera tiče, ona je u ovom kvartalu za 232% viša nego u odnosu na isti prošle godine.

Po pitanju sadržaja i usluga, ponovo Xbox Game Pass, zarada je skočila za 34%. Povećana zarada dolazi i zahvaljujući nedavnom prisvajanju kompanija ZeniMax i Bethesda, ali i dugo popularnom Minecraftu koji ima 140 miliona mesečno aktivnih korisnika i koji je obrnuo 350 miliona dolara kroz prodaju modova i dodataka.

Microsoft deluje poput giganta koji se polako budi iz sna, a samo ostaje ispratiti naredne mesece kada se očekuje da će biti objavljen veći broj igara iz Xbox Game Studios grupe, kojih ove godine treba biti oko 30.

Comments

Najpopularnije vesti nedelje

Exit mobile version