Domaća Scena

Take-Two kupio domaćeg developera Nordeus za 378 miliona dolara

Vest koja je pogodila čitav region, i to u pozitivnom smislu, je ta da je domaći studio Nordeus, prepoznatljiv po Top Eleven fudbalskoj simulaciji otišao u ruke gigantu gejming industrije Take-Two.

Ova strana kompanija u svom vlasništvu ima kreatore GTA serijala, Rockstar Games, NBA 2K franšizu, Bioshock serijal i brojne druge igre, a sa Nordeusom je pojačan sastav developera mobilnih igara.

Ovaj srpski developer je u vlasništvo Take-Two otišao za ogromnu svotu novca, čak 378 miliona dolara. Od toga, 228 miliona će biti isplaćeno unapred  kroz deonice i slično, a do 378 miliona bi se moglo stići ako developeri postignu određene ciljeve.

Na čelu studija Nordeus nema promene, Branko Milutinović ostaje direktor, a na vrhu su i Milan Jovović, Ivan Stojisavljević i Tomislav Mihajlović.

Take-Two je postao zainteresovan za Nordeus još pre nekoliko godina, kada je Top ELeven bio izuzetno popularan, a ostaje da se vidi kako će franšiza, kao i sam Nordeus uznapredovati od ovog dogovora, najvećeg do sada na našim prostorima.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top