Domaća Scena

Take-Two kupio domaćeg developera Nordeus za 378 miliona dolara

Posted on

Vest koja je pogodila čitav region, i to u pozitivnom smislu, je ta da je domaći studio Nordeus, prepoznatljiv po Top Eleven fudbalskoj simulaciji otišao u ruke gigantu gejming industrije Take-Two.

Ova strana kompanija u svom vlasništvu ima kreatore GTA serijala, Rockstar Games, NBA 2K franšizu, Bioshock serijal i brojne druge igre, a sa Nordeusom je pojačan sastav developera mobilnih igara.

Ovaj srpski developer je u vlasništvo Take-Two otišao za ogromnu svotu novca, čak 378 miliona dolara. Od toga, 228 miliona će biti isplaćeno unapred  kroz deonice i slično, a do 378 miliona bi se moglo stići ako developeri postignu određene ciljeve.

Na čelu studija Nordeus nema promene, Branko Milutinović ostaje direktor, a na vrhu su i Milan Jovović, Ivan Stojisavljević i Tomislav Mihajlović.

Take-Two je postao zainteresovan za Nordeus još pre nekoliko godina, kada je Top ELeven bio izuzetno popularan, a ostaje da se vidi kako će franšiza, kao i sam Nordeus uznapredovati od ovog dogovora, najvećeg do sada na našim prostorima.

Comments

Najpopularnije vesti nedelje

Exit mobile version