Vesti

Osnivač Rockstar-a otvara novi razvojni studio

Posted on

Jedan od glavnih osnivača Rockstar-a, Den Hauzer, je formirao novi studio nakon prošlogodišnjeg napuštanja kreatora Grand Theft Auto franšize. Novi studio je zvanično osnovan 23. juna pod nazivom Absurd Venture Games, i nalazi se u Velikoj Britaniji. Hauzer je registrovao i odvojenu kompaniju u SAD pod nazivom Absurd Ventures LLC, kao i Absurd Ventures in Games LLC, što možda znači da ne planira da se isključivo bavi video igrama. Američka kompanija je vlasnik 100 posto akcija u britanskom Absurd Ventures in Games, a za sada jedini zaposleni je direktor studija.

Britanski pisac, producent i pozamljivač glasova je osnovao Rockstar 1998. godine sa svojim bratom Semom, Teri Donovan i Džejmi King. Hauzer je bio jedna od klljučnih figura i stajao je iza nekih od najpopularnijih igara kompanije poput Grand Theft Auto i Red Dead Redemption serijala, a radio je i na igrama Bully i Max Payne 3. Hauzerove poslednje igre GTA V i Red Dead Redemption 2 su zajedno prodale 150 miliona kopija.

Hauzer je napustio Rockstar nakon što je Rockstar North predsednik Lezli Benzis tužio Take-Two Interactive za 150 miliona dolara neplaćenih honorara. Spor je završen 2018. godine nakon što su strane došle do dogovora.

Comments

Najpopularnije vesti nedelje

Exit mobile version