Vesti

Izgleda kao Sega Dreamcast, ali nije konzola

Posted on

Zvuči kao neka loša reklama iz prošlosti, ali neko je zaista odlučio da se vrati u gejming iz kasnih 90-ih i ranih 2000-ih godina. Makar estetski. PC moder poznat po nadimku Temujin123, pokazao je na forumu za kompjuterske fanatike svoju novu kreaciju. Kompletan kompjuter, smešten u kućište klasične Sega Dreamcast konzole. 

PC je napravljen koristeći AMD Ryzen 4650G procesor, što znači da nema potrebe za grafičkom karticom. Ovo oslobađa prostor za 16 gigabajta RAM-a i hard disk od 2 terabajta. Jedan od najinteresantnijih momenata je novi DVD drajv koji je Temujin123 instalirao. On je iskoristio magnetni prekidač koji kreće da okreće disk kad god se poklopac zatvori. Ovo omogućava PC-u da radi baš kao klasična konzola. 

Naravno ovo nije nikakva zver od kompjutera. Sa pomenutim procesorom, ovaj PC može da gura moderne igre na 720p rezoluciji i 30-60 frejmova po sekundi. Ove perforanse se naravno lako mogu prebaciti, ali je zanimljivo videti da se može spakovati veoma funkcionalni kompjuter u konzolu iz 1998. godine. Više o ovoj kreaciji pogledajte u video ispod teksta.

Comments

Najpopularnije vesti nedelje

Exit mobile version