PlayStation 5

Nestašica konzola može potrajati do 2023. godine

Nimalo dobre vesti ne dobijamo po pitanju aktuelne nestašice Playstation 5 i Xbox Series X/S konzola. Ranija predviđanja su bila da će do sredine ove godine situacija biti dosta bolja, ali to se nije ostvarilo.

Stanje je i dalje daleko od dobrog, a Toshiba upozorava da bi nestašica mogla potrajati sve do 2023. godine. Upozorenje ove kompanije odnosi se na svetsku nestašicu poluprovodnika koji se koriste u izradi next-gen konzola.

Direktor odeljka kompanije zadužen za proizvodnju ovih delova, Takeši Kamebuči, izjavio je da će dostavljanje čipova proizvođačima biti oslabljeno do septembra naredne godine, ali u pojedinim slučajevima proizvođači će ostati bez tražene cifre delova do 2023. godine.

Konzole su direktno pogođene ovom nestašicom, ali svetlo na kraju tunela možda leži u domišljatosti. Postoje glasine da proizvođači konzola sada rade na izmeni hardvera kako bi se izbegla potreba za delovima koji nedostaju. Recimo kao što je Sony nedavno izdao novi model PS5 konzole.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required
Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top