Vesti

Direktor grupe Activision-Blizzard sarađuje u istrazi vezanoj za žalbe zaposlenih

Izvršni direktor Activision Blizzard-a, Bobi Kotik, ponovo tvrdi da kompanija radi sa regulatorima na rešavanju pritužbi na radnom mestu, uprkos tvrdnjama da radi suprotno.

U novom saopštenju za javnost u kojem se takođe navodi kako kompanija ima „izvanredne rezultate u povratu deonica više od 30 godina“, Kotick tvrdi da uznemiravanje i diskriminacija nisu dobrodošli.

„Duboko smo posvećeni tome da Activision Blizzard postane jedno od najboljih, najinkluzivnijih mesta za rad“, kaže Kotick. „Apsolutno nigde u našoj kompaniji nema mesta za diskriminaciju, uznemiravanje ili nejednaki tretman bilo koje vrste.”

U saopštenju se takođe tvrdi: „Kompanija nastavlja da produktivno sarađuje sa regulatorima, uključujući Američku komisiju za jednake mogućnosti zapošljavanja (EEOC), Nacionalni odbor za radne odnose (NLRB) i Kalifornijsko odeljenje za fer zapošljavanje i stanovanje (DFEH) sa ciljem poboljšanja svojih politika i procedura na radnom mestu i osiguranja usklađenosti. ”

Čini se da je Kotickova izjava u suprotnosti sa tekućom tužbom DFEH -a za uznemiravanje i diskriminaciju, koja je ažurirana prošlog meseca kako bi se dodali navodi da je kompanija uništila dokumente u vezi sa slučajem i da se sada meša u samoj istrazi istih optužbi.

Navedeno je i da su radnici zastrašivani kako ne bi smeli govoriti o aktuelnoj klimi unutar kompanije, i sve to izgleda samo dodaje na negativnoj reputaciji ovoj kompaniji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required
Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top