PlayStation 5

Dragon Age 4 dolazi na PS5 i Xbox Series X/S ali ne i na starije konzole

Posted on

Vlasnici konzola prethodnih generacija neće dobiti Dragon Age 4 verziju. Ovo nije previše čudno jer su developeri polako počeli da odustaju od Xbox One i PS4, a BioWare je još jedan studio koji se neće vraćati na konzole koje polako nestaju sa tržišta. Prelazak na novi hardver izgleda kao sasvim normalan red stvari, ali kompanije često znaju da beže od ovakvih poteza.

BioWare je pre nekoliko meseci izbacio Mass Effect: Legendary Edition, ali ova verzija igre se nije pojavila za PlayStation 5 i Xbox Series X. EA i BioWare su odlučili da se igra pojavi samo za PlayStation 4 i Xbox One, a iskoristili su kompatibilnost sa starim konzolama na PS5 i Xbox Series X/S. EA planira i da izbaci novi Battlefield 2042 kao cross-gen igru, tako da kompanija još nije spremna da zaboravi korisnike konzola prethodne generacije.

Pružanje podrške starijem hardveru može da dovede do velikih komplikacija za developere prilikom razvoja, a i igrači polako prelaze na PS5 i Xbox Series X/S, kako konzole postaju dostupnije u prodavnicama. Battlefield 2042 se trenutno suočava sa problemima cross-gen razvoja, a dok Dragon Age 4 izađe, biće više korisnika novih konzola koji mogu da donesu ogromne prihode igrama sa ogromnim budžetom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Comments

Najpopularnije vesti nedelje

Exit mobile version