PC

Electronic Arts navodno odbio planove za Star Wars: Battlefront 3

Posted on

Kako se tvrdi, Electronic Arts je odbio planove za treći Star Wars: Battlefront naslov od strane razvojnog studija zaslužnog za pucačine Battlefield – studio DICE.

Prema rečima novinara Toma Hendersona, DICE je predstavio Battlefront 3, ali je EA na kraju odbacila predlog zbog troškova korišćenja licence Star Wars.

„Odbijeno je jer je potrebno 20% više prodaje da bi se zaradio isti novac“, citiran je jedan anonimni developer.

EA sada kaže da fokusira svoje napore na sledeću igru Battlefield, za koju Henderson predlaže da bi mogla da bude objavljena pre 2023.
Nekoliko ključnih programera koji stoje iza Battlefront serije nedavno je napustilo DICE, ističe Henderson, uključujući kreativnog direktora Battlefront II Dennisa Brenvala, dizajnera jezgra igre Kristijana Johanezea i glavnog dizajnera heroja Gijoma Mroza.

Battlefront 2 je lansiran u novembru 2017. i dobio je široku kritiku zbog oslanjanja na kutije za plijen i mikrotransakcije. Oni su brzo uklonjeni, a fanovi su dobro prihvatili velikodušnu mapu sadržaja nakon objavljivanja.

Lucasfilm je u januaru potvrdio da se njegov ugovor o ekskluzivnosti Ratova zvezda sa EA okončava partnerstvom sa Ubisoftom na novoj igri otvorenog sveta, iako je EA odgovorila navodeći da će se njegova „dugogodišnja saradnja sa Lucasfilm Games… nastaviti godinama koje dolaze ”.

Dodajući malo boje tim komentarima tokom EA-ovog poziva o zaradama u trećem kvartalu u februaru, izvršni direktor Endrju Vilson rekao je da će kompanija nastaviti da ulaže u nove i stare igre Star Wars.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required
Comments

Najpopularnije vesti nedelje

Exit mobile version