Nintendo Switch

Prodato preko 100 miliona Switch konzola

Posted on

Nintendova hibridna konzola je preskočila Wii i Playstation na listi najprodavanijih konzola i trenutno je peta najprodavanija konzola svih vremena. Nintendo nema gotovo nikakvih problema sa prodajom njihove konzole poslednje generacije, za razliku od konkurencije koja i dalje muku muči sa isporukom i tražnjom. U poslednjoj četvrtini prošle godine, Switch je prebacio cifru od 100 miliona prodatih jedinica širom sveta. Konzola je prodala nešto preko 103,5 miliona primeraka.

Do ove cifre Switch je stigao brže od PS4 i Wii, a ujedno je preskočio PS1 i Wii na listi najprodavanijih konzola svih vremena. Možda nije baš fer porediti prodaje konzola kada je gejming industrija još bila tabu tema, i današnju situaciju kada ne možemo da ispratimo sve novitete na tržištu, ali je ovo i dalje veoma važan uspeh za konzolu.

Najviše korisnika je kupilo staru verziju Switch-a, oko 81,68 miliona aparata, Switch Lite je prodao 17,87 miliona primeraka, a novi Switch OLED 3,99 miliona jedinica. Switch je druga Nintendo konzola koja je prešla 100 miliona, a Nintendova najbolje prodavana konzola je i dalje Nintendo DS sa 154,02 miliona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Comments

Najpopularnije vesti nedelje

Exit mobile version