Vesti

Igrali ste Wordle? Sada je stigla i srpska verzija!

wordle

Poslednjih nedelja i meseci igra po imenu Wordle je doživela eksplozivan rast i svetsku popularnost, pa možemo reći da malo ko danas nije čuo za nju. Sada smo dobili i verziju za srpsko tržište, igru po imenu Rečko!

Ako niste upućeni, Wordle je igra pogađanja zagonetne reči, koju svako može igrati preko brauzera. Jednom dnevno, tačno u ponoć, svi igrači dobiju po jednu reč od pet slova. Na vama je da iz šest pokušaja pogodite o kojoj se reči radi. Svi igrači dobijaju istu reč i svako ima po jedan pokušaj dnevno da reši ovaj izazov.

Igra je doživela svetsku popularnost, a sada je stigla i nova verzija po imenu Rečko, koja će umesto engleskih reči koristiti srpske reči i ćirilicu.

Katarina Popović, koja je radila na srpskoj verziji je za N1 izjavila da se zarazila igrom Wordle, zbog čega je dobila veliku želju da napravi i verziju za naše područje. Ona je takođe dodala da je Rečko već sada privukao veliki broj igrača, koji su se složili da je srpska verzija teža nego engleska.

”Dosta je zarazna igrica, deluje jednostavno i vraćaš joj se svaki dan”, dodala je. Igru Wordle je nedavno otkupio Njujork tajms, što je samo još jedan dokaz koliko je postala uspešna.

Rečka možete igrati preko sledećeg linka!

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required


Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top