Nintendo Switch

Nintendo poslao Bauzera 40 meseci u zatvor

Posted on

Geri Bauzer, član Team-Xecuter grupe koja je prodavala hakove za Nintendo konzole Switch i 3DS je osuđen na 40 meseci zatvora. Bauzer i njegova grupa su počeli 2013. godine da kreiraju i prodaju modifikovane uređaje na kojima su se mogli igrati ilegalni ROM-ovi igara koje pronađete na internetu.

Prema američkim vlastima, grupi je ovaj biznis doneo nekoliko desetina miliona dolara, a Nintendo je izgubio oko 150 miliona dolara. U akciji su učestvovali FBI, Odeljenje za unutrašnju bezbednost, Tužilaštvo SAD za zapadni okrug Vašingtona, Odeljenje za kompjuterski kriminal i intelektualnu svojinu i Kancelarija za međunarodne odnose Ministarstva pravde. Čovek bi pomislio da su se spremili za obračun sa meksičkim kartelom.

Bauzer je uhapšen septembra 2020. godine, i pojavio se na sudu prošlog oktobra kada je optužen za 11 tačaka krivičnih dela. Pokušao je da izbegne suđenje izjašnjavanjem da je kriv i ponudio da plati Nintendu 4,5 miliona dolara. Nintendo je inicijalno tražio kaznu od 5 godina, a u odvojenom suđenju Bauzer mora da isplati kompaniji 10 miliona dolara zbog njegovog učešća u modifikaciji i prodavanju konzola. Vrlo interesantno da se prestupnik preziva isto kao i čuveni Nintendo negativac.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Comments

Najpopularnije vesti nedelje

Exit mobile version