Domaća Scena

PlayCon Indie Showcase: Don Quixote studio – Rest House 2: The Wizard

Bliži nam se veliko finale regionalnog PlayCon Indie takmičenja, organizovanog u saradnji sa Playstudios Europe. Naši peti finalista je Marko Kaćanski iz Don Quixote studija, koji će nam predstaviti projekat Rest House 2: The Wizard.

Kao reditelj, Marko je većinu svoje karijere proveo na filmskoj i pozorišnoj sceni. Međutim kako se vremena menjaju, pre pet godina prešao je na game development i osnovao Don Quixote studio, gde radi i stvara sam.

Većina igara na kojima Marko radi pripadaju serijalu Rest House (Kuća za Odmor) koji je kreirao. Svet ovog serijala je inspirisan klasicima svetske književnosti, što možemo videti i u njegovom trenutnom projektu, nastavku prve igre u Rest House serijalu – Rest House 2: The Wizard.

The Wizard je baziran na delu Edgara Alana Poa, ”Avanture Artura Gordona Pima”, koje prati neobičnu pustolovinu dva prijatelja. Pored putovanja na Južni pol i velikog brodoloma koji će doživeti, susrešće se i sa jednim divljim plemenom kanibala.

Igra je zamišljena kao avantura iz trećeg i prvog lica, a pored istraživanja sveta, igrače čeka i sukob sa raznim neprijateljima.

U video klipu u prilogu možete pogledati čitavu prezentaciju.

Sve do datuma velikog finala takmičenja, koje će se održati 26. februara u 13:00 časova, na zvaničnom PlayCon sajtusocijalnim mrežama i YouTube kanalu predstavićemo vam spotlight video projekata svih naših finalista, tako da vas tokom celog meseca čeka gomila sjajnog sadržaja sa regionalne gejming scene! Ulinkovali smo video prezentacije svih prethodnih takmičara, tako da ih možete pogledati u rasporedu ispod!

U finalu ćemo vam ponovo predstaviti sve finaliste i njihove projekte. Naš stručni žiri će tada izabrati i pobednički tim, koji će osvojiti nagradu u vrednosti od 5000$! I publika će imati priliku da glasa tokom finala, tako da ne zaboravite da podržite igru koja vam se najviše dopada! Takođe, video koji bude imao najviše pregleda i lajkova će dobiti dodatan glas!

U četvrtak, 17. februara čeka nas prezentacija Black Trumpet Games studija i prikaz njihove igre Runick.

Za sve vesti o PlayCon indie takmičenju i prezentacije indie timova posetite zvanični PlayCon sajtPlay Instagram i YouTube kanal.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required


Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top