Domaća Scena

PlayCon Indie Showcase: Black Trumpet Games – Runick

Posted on

Veliko finale regionalnog PlayCon Indie takmičenja je odmah iza ugla. Danas ćemo se upoznati sa našim sledećim finalistima, developerima iz Black Trumpet Games studija, koji će nam predstaviti 3D puzzle igru Runick.

Poreklom iz Zagreba, Black Trumpet Games studio čine game dizajner Toni Steyskal, artist i audio dizajner Nikola Kovač, kao i artist, marketing direktor i community manager Maja Zdelar Kovač. Toni će nam ovom prilikom prezentovati njihovu nedavno izdatu igru Runick, dizajniranu za mobilne telefone.

Runick je jednostavna ali vrlo izazovna 3D puzzle igra, gde je cilj svako polje u nivou ofarbati zadatim bojama – crvenom i plavom. Ovo se obavlja pomoću geometrijskih oblika kocke i lopte, koji dolaze u različitim dimenzijama, i koji se ponašaju shodno svom obliku. U tom smislu, gejmplej je vrlo logičan, intuitivan i pristupačan, ali igra opet ima pregršt kompleksnih segmenata, gde ćete sigurno morati dobro da razmislite kako biste ih rešili. Svaki nivo poseduje i optimalan broj poteza za koji ih možete preći, što pridaje dodatan izazov.

U video klipu u prilogu možete pogledati čitavu prezentaciju i gejmplej.

Sve do datuma velikog finala takmičenja, koje će se održati 26. februara u 13:00 časova, na zvaničnom PlayCon sajtusocijalnim mrežama i YouTube kanalu predstavićemo vam spotlight video projekata svih naših finalista, tako da vas tokom celog meseca čeka gomila sjajnog sadržaja sa regionalne gejming scene! Ulinkovali smo video prezentacije svih prethodnih takmičara, tako da ih možete pogledati u rasporedu ispod!

U finalu ćemo vam ponovo predstaviti sve finaliste i njihove projekte. Naš stručni žiri će tada izabrati i pobednički tim, koji će osvojiti nagradu u vrednosti od 5000$! I publika će imati priliku da glasa tokom finala, tako da ne zaboravite da podržite igru koja vam se najviše dopada! Takođe, video koji bude imao najviše pregleda i lajkova će dobiti dodatan glas!

U subotu, 19. februara čeka nas prezentacija Crown Games studija i prikaz igre Bouncy Heroes.

Za sve vesti o PlayCon indie takmičenju i prezentacije indie timova posetite zvanični PlayCon sajtPlay Instagram i YouTube kanal.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required


Comments

Najpopularnije vesti nedelje

Exit mobile version