PC

Cyberpunk 2077, Witcher 3 i ostale CDPR igre se više ne prodaju u Rusiji

Posted on

Developer iza Cyberpunk 2077 i The Witcher igara, CD Projekt, zaustavio je prodaju svojih igara u Rusiji i Belorusiji „do daljeg”.

Poljska kompanija, koja takođe poseduje platformu za digitalnu distribuciju GOG, donela je odluku kao rezultat ruske invazije na Ukrajinu, koja je počela 24. februara uz pomoć Belorusije.

„Danas počinjemo da radimo sa našim partnerima da obustavimo digitalnu prodaju i obustavimo fizičke isporuke proizvoda CD Project Group, kao i svih igara koje se distribuiraju na GOG platformi, na teritorije Rusije i Belorusije“, saopšteno je u četvrtak.

„Cela CD Projekt Grupa čvrsto stoji uz narod Ukrajine. Iako nismo politički subjekt sposoban da direktno utiče na državne stvari, i ne težimo tome da to budemo, mi verujemo da komercijalni subjekti, kada su ujedinjeni, imaju moć da inspirišu globalne promene u srcima i umovima običnih ljudi.

„Znamo da će igrači u Rusiji i Belorusiji, pojedinci koji nemaju nikakve veze sa invazijom na Ukrajinu, biti pogođeni ovom odlukom, ali ovom akcijom želimo da dodatno podstaknemo globalnu zajednicu da govori o tome šta se dešava u srcu Evrope.”

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required
Comments

Najpopularnije vesti nedelje

Exit mobile version