PC

Call of Duty: Warzone vrtoglavo gubi igrače – čak 50 miliona otišlo za godinu dana

Posted on

Call of Duty: Warzone gubi veliki broj aktivnih korisnika u proteklih dvanaest meseci. Čini se da 2021-2022 nije bila sjajna godina za Call of Duty: Warzone jer je igra izgubila 50 miliona igrača.

Prema Activisionovom prvom izveštaju investitora za 2022. godinu, Call of Duty: Warzone je doživeo veliki pad broja igrača. Ironično, 2021. je bila godina u kojoj je igra dostigla ukupno 150 miliona aktivnih igrača zbog svoje popularnosti. Očigledno, ovo se brzo promenilo tokom godine jer je Warzone izgubio otprilike 50 miliona igrača.

Srećom, ovi brojevi neće uticati na prodaju Activision Blizzarda, jer je već u toku njegova akvizicija od strane Microsofta. Ovo bi predstavljalo veliki problem za investitore da je ovaj izveštaj objavljen pre Microsoftove kupovine.

U vreme pisanja ovog teksta, Call of Duty: Warzone trenutno ima 100 miliona aktivnih igrača. Samo kada vidite ovu cifru, i dalje možete smatrati da je ovo potpuno popunjeni server. Međutim, gubitak 50 miliona igrača za samo godinu dana nije šala. Očigledno je da su nedostaci Activision-a u poboljšanju Warzone pucačine igrali veliku ulogu u padu broja igrača. Imajući dosledne greške i propuste u igri dok se suočavaju sa neprestanim talasom varalica, igrači će se neizbežno zasititi.

Prilično smo sigurni da je Activision svestan situacije i da će imati planove za poboljšanje igre. Na kraju krajeva, Call of Duty je jedna od glavnih franšiza Activision-a. Naročito sada kada planiraju da naprave pauzu od objavljivanja CoD naslova godišnje, imaće više vremena da rade na Warzone-u. Ako se to dogodi, nadamo se da ćemo biti svedoci porasta broja igrača u budućnosti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required
Comments

Najpopularnije vesti nedelje

Exit mobile version