PlayStation 5

Sony registrovao novi PS5 model u Japanu

Posted on

Čini se da je Sony Interactive Entertainment registrovao novi PlayStation 5 model.

U aprilu je kompanija dobila sertifikat o dizajnu konstrukcije za nešto što izgleda kao novi model serije „CFI-1200“ koji sadrži ažuriranu opremu.

Proizvod je dobio sertifikat o dizajnu od strane japanskog Ministarstva unutrašnjih poslova i komunikacija, što osigurava da je radio i bežična komunikaciona oprema u skladu sa određenim tehničkim standardima.

Hardver za lansiranje PS5 koristi šemu numerisanja modela CFI-1XXX, dok revidirani hardver objavljen 2021. godine koristi šemu CFI-11XX.

Prošlog maja je objavljeno da će Soni započeti proizvodnju redizajna PS5 2022. godine, koji će imati „novi polu-prilagođeni“ 6nm CPU iz AMD-a, što je velika promena.

Tajvanski poslovni sajt DigiTimes tvrdi da dobavljači, uključujući livnicu poluprovodnika TSMC, planiraju da počnu da proizvode redizajniranu PS5 konzolu između drugog i trećeg kvartala ove godine.

Prošlogodišnji redizajnirani PS5 bio je isključivo fokusiran na komponente i nije imao nikakve značajne spoljne promene. Ovo bi mogao biti slučaj ponovo sa novom, sada registrovanom, serijom CFI-1200.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required
Comments

Najpopularnije vesti nedelje

Exit mobile version