PlayStation 5

Igrači će “osetiti magiju” sa PS5 kontrolerom tokom igranja Hogwarts Legacy

Posted on

Novi trejler Hogwarts Legacy pokazao je kako naslov koristi DualSense kontroler PS5 tokom igre.

Iako je veći deo snimaka u trejleru u nastavku sa martovske prezentacije Hogwarts Legacy na State of Play, on pruža uvid u to kako će se povratne informacije, 3D zvuk i još mnogo toga koristiti u igri.

Prvo, čarolije bačene igračevim štapićem će proizvesti prateću povratnu informaciju. Novi post na PlaiStation blogu objavljen uz video izgleda da sugeriše da što je čarolija naprednija, to će igrači osećati više napetosti u kontroleru.

„Posebno smo izolovali ove efekte na desnoj strani kontrolera kako bismo dozvolili da DualSense postane produžetak štapića koji držite u igri“, rekao je menadžer zajednice WB Games Avalanche, Čendler Vud.

Haptička podrška i adaptivni okidači se takođe koriste u neborbenim oblastima igre, kao što su pri kreiranju napitaka ili tokom različitih segmenata letenja.

Svetlo na DualSense-u će takođe promeniti boju u zavisnosti od toga u koju kuću je vaš lik raspoređen: plavo i bronzano za Ravenclaw, grimizno i zlatno za Gryffindor, zeleno i srebrno za Slytherin i žuto i crno za Hufflepuff.

Igra će imati grafičke opcije za vernost i performanse, navodi se u postu na blogu. Međutim, koju rezoluciju ili frejmrejt podržavaju nije jasno.

Hogwarts Legacy za sada nema konkretan datum izlaska, ali se planira da bude objavljen do kraja godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required
Comments

Najpopularnije vesti nedelje

Exit mobile version