Kolumne

Top Igre Leta

F1 22 – 1. jul – PC, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S

Prva i jedina trkačka igra na ovoj listi, F1 22 pred sobom ima veliki izazov nakon uspeha Forza Horizon 5 i Gran Turismo 7.

Srećom, F1 je u interesantnoj poziciji po tome što ima priliku da implementira promene koje su se dogodile u Formuli 1 u stvarnom životu. Studio Codemasters je preuzeo na sebe da dizajnira najimpresivniju moguću trkačku igru – da li će uspeti u tom zadatku, uverićemo se uskoro.

Codemasters je već prikazao neke novine koje nas čekaju u nastavku, koje impliciraju da će biti i mikrotransakcija. Dakle, trenutno ne znamo da li je igra impresivno čudo ili samo modna pista za štampanje novca.

MADiSON – 8. jul – PC, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S

MADiSON je imerzivna psihološka horor igra iz prvog lica, puna jezivih scena koje ćete posmatrati kroz sočiva kamere. Gejmplej deluje slično igrama kao što je Fatal Frame, gde takođe koristite kameru. U MADiSON-u ćete slikati zastrašujuće prizore i ručno razvijati filmove kako biste otkrili tajne koje se kriju iza svake senke. 

U MADiSON igrate kao Luca, koji se na početku budi u mračnoj sobi, sam, sa rukama oblivenim krvlju. Naoružani samo kamerom, da li biste bili u stanju da pobegnete sa ovog misterioznog mesta i izbegnete demonski duh poznat kao MADiSON? Ili ćete podleći MADiSON-ovom uticaju i na kraju biti primorani da sprovodite krvave rituale i činite odvratna dela? Saznajte sami, mi vas pomno pratimo. Iza vas smo, verujte nam.

Stray – 19. jul – PC, PS4, PS5

Da li ste ikada želeli igru u kojoj igrate kao mala ulična mačka? Pa, sada je vaša prilika. Ovo je Stray, i kao što naslov sugeriše, igrate kao lutalica koja istražuje sajberpank svet pun robota. Zbog svog stasa, moći ćete da se šunjate ispod automobila, da se penjete preko krovova, pa čak i da budete pomalo podmukli. Vaš zadatak je da raspetljate drevnu misteriju i da pobegnete iz ovog davno zaboravljenog grada, angažujući pomoć malog drona, poznatog samo kao B12.

Stray konceptualno deluje dosta zanimljivo jer daje skroz drugačiju perspektivu, a igrajući kao mačka na dohvat šape imate razne druge mogućnosti nego neko drugo stvorenje. Nadamo se da će igra opravdati očekivanja, pogotovu nakon toliko odlaganja.

As Dusk Falls – 19. jul – PC, Xbox One, Xbox Series X/S

Leto je generalno period prepun avantura i boravka u prirodi, ali ova lista nije tu tek onako. Ovde je jedna od igara koja za cilj ima da malo udari na emocije igrača. As Dusk Falls je interaktivna drama sa neobičnim vizuelnim prikazima, u kojoj istražujete živote dve porodice u periodu od 30 godina. Sve počinje davne 1998. godine kada pljačka krene naopako u malom gradu u Arizoni. Vi ćete imati kontrolu nad njihovim životima i odnosima u dve „intenzivne knjige“, ​​prema developeru INTERIOR/NIGHT.

Digimon Survive – 29. jul – PC, PS4, Xbox One, Switch

Pokemon igara ima na pretek, a Digimonima se posvećuje dosta malo pažnje i to nezasluženo, ali Digimon Survive je tu da ispravi stvari.

Digimon Survive će se u velikoj meri fokusirati na priču o likovima i njihovim odnosima sa njihovim Digimonom. Igra će koristiti hardver nove generacije što je više moguće u mešavini 2D ilustracije sa 3D okruženjima. Što se borbi tiče, njihov tok će biti što tečniji, uz zadržavanje strateške mehanike iskorištavanja prednosti neprijateljskih slabosti. Tokom bitaka, Digimoni će moći da Digivolvuju direktno na mapama. 

Digimon Survive će sadržati i dramatične delove priče u kojima će igrači saznati više o likovima i svetu, slično vizuelnom romanu.

Xenoblade Chronicles 3 – 29. jul – Nintendo Switch

Prošlo je skoro pet godina od lansiranja Xenoblade Chronicles 2, tako da je sasvim prirodno da su fanovi Nintenda postali prilično nestrpljivi.

Ovo je dodatno otežano time koliko bizarno Xenoblade Chronicles 3 izgleda. Njegovo okruženje je direktno povezano ne samo sa onim u Xenoblade Chronicles 2, već i sa lokacijom prve igre serijala — istovremeno prikazuje budućnost obe, što, kada uzmete u obzir reputaciju jednog Xenoblade naslova, nije nimalo iznenađujuće. Franšiza je luda.

Priča se odvija na Aioniosu, gde dve nacije ratuju jedna protiv druge. Vi kao igrač ćete igrati kao trio iz obe zemlje i moći ćete da imate do sedam članova u partiju.

Uprkos tome što je prvobitno trebalo da se pojavi septembru, Nintendo je nedavno otkrio da će Xenoblade Chronicles 3 zapravo izaći 29. jula. Odlaganje, ali na obrnuti način.

Two Point Campus – 9. avgust – PC, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S

Nakon povratka Two Point franšize sa Two Point Hospital, gde ste bili u obavezi da pod Hipokratovom zakletvom vodite zdravstvenu ustanovu i sve u vezi nje, sada je pred vama nešto drugačije.

Vreme je da dizajnirate i vodite svoj sopstveni koledž, zajedno sa čitavim kurikulumom nastave. Kreirajte svoj savršeni kampus, oblikujte živote svojih učenika na više ličnom nivou nego sa Two Point Hospital i upravljajte njihovim ukupnim uspehom.

Rollerdrome – 16. avgust – PC, PS4, PS5

Ranije smo igrali mnogo skejterskih igara, ali nikada nismo videli ovakvu. Rollerdrome će biti lansiran kasnije ove godine od strane Roll7 i Private Division – tima koji stoji iza odličnog OlliOlli World. Rollerdrome je hibridni shooter-skater, užurbana pucačina iz trećeg lica na rolerima koja omogućava tečno kretanje i mehanike trikova među svim krvoprolićem i primamljivim cel-shaded stilom grafike, retko viđenim u video igrama. Rollerdrome je nesumnjivo jedna od iščekivanijih igara leta 2022. godine.

Saints Row – 23. avgust – PC, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S

Trenutno u razvoju Volition-a, Saints Row će biti prvi nastavak u serijalu nakon dugo vremena. Ako uključite Gat Out of Hell — što mnogi ljudi ne čine — proći će sedam godina od prethodne igre. Međutim, ako izađete iz Saints Row 4, proći će devet. Skoro deceniju!

Detalja o tome šta tačno možemo da očekujemo od Saints Row-a nema na pretek, ali znamo da ćete preuzeti kontrolu nad likom po imenu „The Boss“, koji ostavlja jednu od tri lokalne bande kako bi formirao sopstvenu.

Kao i kod prethodnih Saints Row igara, akcenat će biti na vožnji i borbi, dok ćete takođe moći da prikrijete svoje ilegalne poslove kao legitimne. Saints Row je prvobitno trebalo da bude objavljen 25. februara, ali je odložen za kraj avgusta u novembru prošle godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required


Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top