Vesti

Igra Stray stiže na velike ekrane

Stray je video igra iz 2022. godine koja spada u avanturistički žanr, a razvili su je BlueTwelve Studio i objavili Annapurna Interactive. Priča se fokusira na mačku lutalicu koja završi u zatvorenom gradu punom robota, mašina i mutiranih bakterija. Sa pomoću drona po imenu B-12, mačka se trudi da se vrati na površinu.

U pitanju je third-person igra koja omogućava igraču da se kreće okruženjem preskačući sa platforme na platformu i zaobilazi prepreke. Interakcijom sa svetom igre, igrač može otvoriti nove putanje. Uz pomoć B-12, igrači mogu sakupljati predmete i hakovati tehnološke sisteme kako bi rešili razne slagalice. Tokom igre, igrač mora izbegavati neprijateljska bića kao što su Zurci i Sentinelci.

U Stray igri su dostupne i opcione aktivnosti kao što su spavanje, mjaukanje i privijanje uz NPC-je, koji obično pokreću neku vrstu reakcije. Određeni nivoi takođe imaju komponente otvorenog sveta, omogućavajući igraču slobodu istraživanja.

Annapurna je objavila da je u pripremi animirana filmska adaptacija igre “Stray”. Film će proizvesti novootvoreni odeljenje za animaciju Annapurne, koje nadziru bivši lideri Disney animacije Robert Bejrd i Endrju Milstin. Prvi projekat Annapurna Animacije, Nimona, premijerno je prikazan na Međunarodnom festivalu animiranog filma u Anešiju 14. juna i potom postao dostupan širom sveta na Netfliksu 30. juna.

Osim toga, studio radi na drugom projektu pod nazivom Fu, koji režira Kris Vedž. Annapurna je takođe najavila svoju nameru da adaptira druge igre iz svog bogatog portfolija video igara, koji uključuje naslove kao što su Donut County, Kentucky Route Zero, Outer Wilds, Sayonara Wild Hearts, Wattam, What Remains of Edith Finch, Telling Lies i Neon White.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top