PC

Mojang ne dozvoljava NFT tehnologiju u Minecraft

Posted on

Mojang je rekao igračima da ne planira da podržava NFT u Minecraft-u.

Studio u vlasništvu Majkrosofta izneo je svoj stav o NFT i blokčejn tehnologijama u članku objavljenom ove nedelje.

Iako je u procesu ažuriranja Minecraft-ovih smernica za upotrebu, rekao je da sada želi da pruži neke informacije o ovoj temi kao odgovor na nedavne povratne informacije zajednice.

NFT su jedinstvene nezamenljive jedinice podataka uskladištene u decentralizovanoj knjizi koja se zove blok lanac, koja omogućava korisnicima da kupuju i prodaju digitalna sredstva kao što su predmeti u igri ili umetnička dela.

„U našim smernicama za korišćenje Minecraft-a navodimo kako vlasnik servera može da naplati pristup i da svi igrači treba da imaju pristup istoj funkciji“, rekao je Mojang.

„Imamo ova pravila kako bismo osigurali da Minecraft ostane zajednica u kojoj svi imaju pristup istom sadržaju. NFT, međutim, može stvoriti modele oskudice i isključenosti koji su u suprotnosti sa našim smernicama i duhom Minecraft-a.

Stvaranje kolekcionarskih NFT-ova koje bi igrači mogli da kupe ili zarade bilo bi u suprotnosti sa Minecraft-ovim „vrednostima kreativnog uključivanja i zajedničkog igranja“ i „kreiralo bi scenario onih koji imaju i nemaju“, rekao je Mojang.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required
Comments

Najpopularnije vesti nedelje

Exit mobile version