PC

Microsoft potvrdio da planira da Call of Duty i Diablo igre dovede na Game Pass

Posted on

Svi smo pretpostavili da će Activision Blizzard igre doći na Xbox Game Pass neko vreme nakon što Microsoft završi kupovinu kompanije. Danas je u odgovoru na pitanja oko ugovora, šef Xbox-a, Phil Spencer, potvrdio upravo to.

U dugačkom postu na blogu namenjenom da uveri regulatore, igrače i programere, Spenser je odgovorio na zabrinutost zbog Microsoftovog posedovanja franšiza kao što je Call of Duty, uporedivši seriju sa Minecraft-om i potvrdivši planove da se zadrži na više platformi. Međutim, Microsoft će dobiti svoju prednost u areni usluga pretplate, pošto je Spenser takođe potvrdio da će glavni naslovi Activision Blizzarda doći na Xbox Game Pass.

„Nameravamo da učinimo veoma omiljenu biblioteku igara Activision Blizzard-a – uključujući Overwatch, Diablo i Call of Duty – dostupnom u Game Pass-u i da proširimo te zajednice za igre“, piše Spenser. Zanimljivo je da World of Warcraft nije pomenut, tako da nismo sigurni da li će biti nekih velikih promena u načinu na koji se MMO postupa u budućnosti.

Dostupnost velikih franšiza kao što su Diablo i Call of Duty preko Xbox Game Pass-a bi dalo Microsoftovoj usluzi prednost u odnosu na konkurentske pretplate, što je nešto što bi regulatori poput CMA mogli uzeti u obzir prilikom procene kupovine na čekanju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required
Comments

Najpopularnije vesti nedelje

Exit mobile version