Ostalo

RECAP – Prvi dan eFesta u Crnoj Gori

Završen je prvi dan eFesta, prvog festivala gejminga i nauke u Crnoj Gori koji se održava u Podgorici u Bemax areni (nekadašnji SC Morača).

Kao potpuno nova vrsta događaja u ovoj zemlji, verujemo da su brojni posetioci ostali puni utisaka, a mi ćemo probati da vam prenesemo naše utiske i zapažnja.

Na festu je bilo pristuno dosta izlagača hardvera i igara koji su omogućili igranje i uživanje u nizu igara i VR sadržaja. Sa tehnološke strane, eFest je ugostio domaće firme, poput Tehnopolisa i WithMe. Tehnopolis se bavi 3D štampom i projektovanjem materijala za 3D štampu i rad na CNC Mašinama, a WithMe startap je na svom štandu predstavio savršeno rešenje za nalaženje cimera sa srodnim interesovanjima i za lako deljenje troškova. Aplikacija nudi laku registraciju i pretragu baziranu na lokaciji. WithMe praktično funkcioniše kao Tinder, samo za nalaženje cimera.

Sa takmičarskog aspekta, prvog dana je održano 4 turnira od ukupno 12, koliko je planirano za čitavo trajanje eFesta. Održani su turniri u igrama CS:GO, Tekken, Mobile Legends i eFootball igrama.

Najviše znatiželje privukao je EEF šampionat u igri eFootball (nekadašnji PES) koji se tokom prvog dana održavao u grupnoj fazi. Nakon manjih tehničkih odlaganja, svi takmičari iz zemalja učesnica, njih 26, među kojima i Srbija, ukrstili su danas džojstike u eFootballu. Naš takmičar Roksa je odigrao 4 meča i ostvario je zapažen rezultat. U prvom meču protiv predstavnika Bosne i Hercegovine ostvario je pobedu rezultatom 4:1, u narednom meču protiš češkog igrača pobedio je rutinski rezultatom 4:0. Naredni meč sa Španijom mu je zadao najviše muka, jer je tu izgubio 2:3 i to u produžetku meča. Četvrta utakmica protiv Jermenije prošla je opuštenije i završena je skorom
Sa ovim plasmanom Roksa je u svojoj B grupi na 1. mestu sa osvojena 9 boda, ali to nije finalni plasman pošto se grupna faza takmičenja nastavlja sutra.

Od učesnika iz regiona najbolje je prošao upravo Roksa, ali nije sve zavšreno pošto se drugog dana nastavlja grupna faza.

Podsećamo najbolji na turniru će uz lepi pehar osvojiti novčanu nagradu i put na svestski šampionat u eFootball-u koji se održava na Baliju krajem novembra i početkom decembra.

Ako danas niste stigli da posetite eFest, bez brige. Festival traje još 2 dana, do 9. septembra.

Pogledajte nekoliko fotografija sa događaja

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord grupi za sve vesti o gejmingu.

Pretplatite se na Play! Newsletter

* indicates required
Comments
Play!Zine - preko 14 godina potpuno besplatan profesionalni gejming časopis na srpskom jeziku. Svakog meseca u digitalnom PDF formatu na preko 100 strana očekuju Vas opisi aktuelnih igara, intervjui, editorijali, recenzije hardvera, novosti sa domaće scene i brojne druge zanimljivosti iz sveta gejminga. A dok čekate novi broj časopisa, tu je i naš sajt - www.play.co.rs , gde vas svakodnevno obaveštavamo o svim aktuelnostima, novostima i zanimljivostima iz industrije video-igara. Naš moto je profesionalnost i posvećenost istraživanju, kako bi za vas doneli uvek najinteresantnije i dobro informisane vesti. Želimo dobrodošlicu svim starim i novim fanovima!

O nama:

PLAY! Zine

Adresa redakcije:

Vele Nigrinove 2/1
Beograd

Kontakt:
redakcija@play-zine.com

Prijatelji:


Play!Zine 2006-2019

To Top